Salutare! Eu sunt Claudiu Vaida, bucătar, blogger și fotograf culinar. O combinație de meserii la care acum câțiva ani nu m-aș fi gândit că voi ajunge să fac așa ceva. Și dacă mai spun că eu de fapt trebuia să fiu inginer constructor, povestea mea deja este una cu răsturnări de situații🙂.
Dar să o luăm cu începutul. Eu sunt născut în județul Hunedoara, orașul Călan, o localitate cu câteva mii de locuitori. Prima tentativă de a încerca să îmi construiesc un drum a fost în perioada liceului, când am jucat o scurtă perioadă ca fotbalist la echipa orașului. Îmi plăcea mult să joc fotbal pe atunci și m-am gândit că poate ar fi o idee să practic acest sport. Dar nu a ținut mult, sfaturile primite au fost să caut o meserie mai serioasă și să mă țin de școală. Așa am și făcut până la urmă.
Așadar am terminat liceul, am dat la Facultatea de Construcții din Timișoara, unde am și intrat. Ajuns în anul doi, am avut ceva probleme medicale și am fost nevoit șă îmi îngheț anul universitar, pe urmă am reluat facultatea peste un an. în această perioadă de stat acasă m-am înscris la un curs de bucătar. Nu era cine știe ce, dar era importan pe atunci să obțin o diplomă.
Așa cum spuneam, după un an am reluat facultatea, dar deja ceva se schimbase la mine. Acel curs de bucătar mi-ar readus aminte de fapt ce îmi doream eu să fac cu adevărat de mic copil și anume să gătesc. Știam că în Timișoara aș putea avea o șansă să lucrez în acest domeniu, dar începusem un drum de inginer constructor. Cum era să mai devin bucătar? Dar în perioada de vară când intrasem în vacanță, mi-am încercat norocul să depun CV-ul la câteva restaurante. Într-un final am fost acceptat la un reastaurant din Pizța Unirii, restaurant Stradivarius se numea. Gelu, Jeni, D-na Stela și D-nul Dan au fost cei care au început să mă modeleze sau cel puțin au încercat.
Așadar am ajuns într-un punct în care trebuia să decid pe care drum doresc să merg de acum înainte, cel de inginer pe care îl parcursesem deja o perioadă bună de timp sau cel de bucătar? Într-un final am ales cu sufletul și am renunțat la facultate pentru bucătarie. Au urmat 15 ani de bucătărie cu momente frumoase și situații dificile în același timp.
Ca să trec mai repede peste perioada de bucătărie, deoarece nu vreau să vă plictisesc prea mult, am ajun în pandemie când totul s-a dat peste cap. Eu am ajuns să stau câteva luni acasă la Călan, perioadă ce pe mine personal m-a bucurat, deoarece am putu să petrec timp valoros alături de mama mea. Însă nu aveam stare, îmi doream să fac ceva util în toată această perioadă, așa că am început să îmi fac un canal de youtube. La început nu aveam nici o treabă cu acest domeniu, dar am continuat să învăț și să caut să aduc îmbunătățiri atât mie cât și canalului.
După ce s-a mai domolit pandemia, am reînceput să lucrez în bucătărie. Deja aveam tot mai puțin timp să mă ocup de planurile mele personale și la un moment dat am decis să mă rup de bucătărie și să mă reprofilez. Am făcut niște cursuri de fotografie și videografie și am început acest nou drum, cel de fotograf culinar.
Așadar cam asta este povestea mea pe scurt, de la cum am vrut prima dată să mă fac fotbalist, la cum am ajuns să fiu bucătar, blogger și fotograf culinar. 🙂 Planurile mele d eviitor sunt legate de acest nou drum pe care vreau să îl bătătoresc cât mai mult cu putință și să perseverez în ceea ce fac. Îmi doresc să creez conținut util zi de zi care poate să vă fie de folos vouă celor care îmi călcați pragul
Vă doresc călătorie frumoasă printre reșetele mele și să gătiți cu plăcere! 😊